Kezdôoldal│ Rólunk│ A hajóról│ Útvonal│ Rövid hírek│ Képes útibeszámoló│ Hasznos információk│

 

 

2013. április

Svájc (Rajna-vízesés)

 

Itt a tavasz!!! Az őzek is látják. Már nem kell nekik az ablakunk alá kitett zöldséghéj, ott a sokkal finomabb friss rügy, új hajtás. Itt legelnek a ház melletti domboldalon, de már nem jönnek az ablakunk alá :(

Ilyen puszta lett a táj, hogy elolvadt a hó:

Évente kétszer (tavasszal és ősszel) sok svájci település rendez gyerekbörzét, ahová a szülők előző délután bevihetik árcédulával ellátva a már nem kellő gyerekruhákat, cipőket, játékokat, sporteszközöket, babakocsikat stb. Másnap délelőtt pedig meg lehet őket vásárolni. Itt találtunk egy jó kis dzsekit Álminak. Kérdeztük, kell-e neki. Igen. Otthon kiderült, hogy valójában nem tetszik neki, csak azért akarta, mert ilyen volt a Zsombor dzsekije is, amiben a Zsomb olyan jól síelt...Ez a dolgokkal való azonosulás, hogy valamilyen varázserő hatására majd ő is átveszi Zsombor vagány síelési stílusát, ha hasonló dzsekit hord, jelen volt eddig is (pl.Spiderman pólók), mint ahogy minden emberben jelen van, csak most először fogalmazta meg hangosan, előttünk. Résen kell lennünk, ha legközelebb vásárolunk. Azok a dolgok, amik valójában nem tetszenek nekünk, pusztán csak azért kellenek, hogy többnek lássuk magunkat velük, bennük, nem lesznek sokáig kedveltek, fölösleges pénzkidobás. Ha nincs rá pénzünk, egyszerű a dolog, ha a gyerek látja, hogy ki tudnánk fizetni, okosnak kell lennünk, hogy mégse vásároljuk meg, de ő se legyen elégedetlen.

Egyik vasárnap elautóztunk a Bodeni-tóhoz vitorlásokat nézni, aztán tovább fel északra Schaffhausenbe, ahol a Rajna-vízesést mutattuk meg újra Álminak. Picike volt még, amikor először itt járt velünk, nem emlékezett semmire, csak azokat a vicces videókat szerette nézegetni, amiket akkor ott készítettünk. Ez az egyik olyan hely szerintem, amit érdemes megnézni, ha valaki kilátogat Svájcba.

Április 20. Meglepetééés:

Friss hó, és megint jöttek zöldséghéjért az őzek.