Kezdôoldal│ Rólunk│ A hajóról│ Útvonal│ Rövid hírek│ Képes útibeszámoló│ Hasznos információk│

 

 

2013. június

Svájc

 

Kivettük Álminak a második Jokertagot, és három napra elmentünk Locarno mellé a Valle Maggiaba. Első nap: San Carlo (Val Bavona), innen túra. Egész nap nagyon erős, kellemetlen szél fúj, és ez marad mind3 nap :(.

A kecskék rutinosan sorakoznak a fejéshez:

A tehenek nem különben:

Cevio-nak van egy kellemes tűzrakós, mosdós játszótere, mögötte az erdőben pedig turistaösvények kényelmes sátrazóhelyekkel.

Másnap (június 2.) Ponte Brolla közelébe megyünk mászni. Már voltunk itt Palival és Krisztával, de most azt a helyet nem találjuk meg. Mindegy, van itt sziklafal bőven. Találtunk itt egy hím zöld gyíkot, amiről azt olvastam, hogy nászidőszakban lesz a feje és a torokrésze világos kobaltkék. Gyönyörű.


Délután Ponte Brolla-nál fürdünk a Maggia-ban. Jéghideg :)

Este újra Cevio-nál sátrazunk, másnap pedig Ponte Brolla-nál mászunk új utakat.

Június első hetében megint kaptunk egy kis havat:

De hétvégére újra meleg lett, és két napra elutaztunk. Szombaton Sargans mellett másztunk:
Vasárnap pedig a Bodensee körül folytattuk bicajtúránkat, onnan ahol múltkor abbahagytuk.

Meersburg:

A jó idő folytatódott, virágba borult az orgona, a pünkösdi rózsa.

Ha ráértünk hétköznap, kite-ozni is mentünk.

Dénes elutazott pár napra Floridába a hajónkhoz, Rapid Transithoz. A hurrikánszezon közeledett, és ez nagy esőzésekkel, erős széllel jár. A hajót biztonságban akarta tudni. Készített fotókat, ezeket Rapid Transitnál találjátok a Képes útibeszámolóban.

Álmiéknál a suliban volt egy hét, ami a művészetekről szólt. Az egész iskolát (1-6 évfolyam) beosztották művészcsoportokba, és a tanítási órák helyett mindenféle rajz-, festés-, gipszöntés, nemezelés és egyéb technikákat alkalmazó művészet óráik voltak. A végén kiállítást rendeztek a hét alkotásaiból a suliban, ahová meghívták a szülőket. Álmi nemezelése középen:

A maszkkészítéskor Álmit lefotózta a tanár, ez került a beszámolóra, amit Álmi egyik osztálytársa írt erről az óráról.

Ezt az alátétet is egyik technika órán készítette a suliban:

Júni végén feltekertünk Klostersből (1200 m) a Novai turistaházig (1360 m), onnan az ösvényen feltúráztunk a Vereina turistaházig (1944 m) és vissza. Nagyon szép út volt. Álmi új frizurában :)