Kezdôoldal│ Rólunk│ A hajóról│ Útvonal│ Rövid hírek│ Képes útibeszámoló│ Hasznos információk│

 

 

2014. január-február

Svájc

 

Tovább folytatódott az enyhe a tél. Novemberben volt, hogy reggel 8-kor -13 fokot mutatott a hőmérőnk, ezt nem ismételte meg azóta se... Szomorú, mert így csak éjjel jönnek az ablakunk alá az őzek, nappal nem látjuk őket.

Felmondtuk a lakást március végével, és már alig várjuk, hogy a hajón legyünk, amit Álmival még csak fotókon láttunk.

Dénest megtalálta az interneten a hajónk egyik egykori tulajdonosa. 1996-2007 között volt az övé ez a versenyhajó, amit nagyon lehasznált állapotban vett meg, azaz nagyon keményen vitorlázott vele az őt megelőző tulajdonos. Rengeteg mindent kicserélt, megerősített a hajóban, miután megvette. Ő építette, ill. építtette be a belsejét is. Nagyon alapos volt, a munkákat dokumentálta, naplót vezetett. Tervezzük, hogy meglátogatjuk, mert útba esik, ahogy az USA keleti partja mentén majd észak felé vitorlázunk. Ha valakik szeretnének bizonyos szakaszokon velünk vitorlázni, azt érdemes már most elkezdeni megszervezni. Írjatok, ha van ilyen tervetek!

Az indulásig kihasználjuk a téli hegyek adta sportolási lehetőségeket (sífutás, szánkózás, síelés, hoki, korcsolyázás, hótaposós túrák). Reméljük március végéig kitart a hó.

Szülinapom is újra eljött:

- Jesszusom, ezt mind meg kell gyújtani???

- És ez nem is az összes gyertya...hja, sok-sok évvel ezelőtt még elég volt ennyi, és már akkor is mennyi strapa volt őket meggyújtani...

A Karrimor hátizsák és a fahéjas-korianderes Lindt golyók mellé kaptam Álmitól és Dénestől saját készítésű gyöngyleguánokat:

Fűfej, amit Álmi kapott Zolitól karácsonyra. 8 naposan és 2 hetesen:


Álmi névnapjára szusit kért ebédre. A kedvence a noriba tekert jázmin rizs, benne füstölt lazaccal.

Az egyhetes síszünetre kijött újra Dénes apukája:

Reggelizés közben egy eddig nem látott madárból egyszerre kettő is a házunk melletti réten kutatott rovarok után:


Sajnos egyik gyönyörű fotó se a miénk :(. Rögtön keresni kezdtük interneten, hogy miféle madár ez, és végül rátaláltunk. A fotókat a magyar wikipédiából vettem kölcsön, a madár pedig a zöld küllő vagy zöld harkály.