Kezdôoldal│ Rólunk│ A hajóról│ Útvonal│ Rövid hírek│ Képes útibeszámoló│ Hasznos információk│

 

 

2014. december

Svájc

 

(A Nézet vagy View menüben kicsinyítsetek, ha túl nagy a betűméret és homályosak a fotók.)

Dénes vádlijában a javulás lassú, de az ünnepek alatt már mankó nélkül, sántítva jött velünk sétálni. Ekkor már kicsit több, mint egy hónapja tartott a részleges izomszakadása, mélyvénás trombózisa.

Kicsit más. Június végén Dénes már a hajón akar lenni, hogy felkészítse egy három hónapos vitorlázásra, és július elején indulnánk tovább észak felé a kanadai határig. Álminak most is május végén vagy június elején le kell tennie otthon a magyar tantárgyakból a záróvizsgát. Ehhez muszáj tanulnia velem, amit nagyon utál. A svájci sulit szereti, persze itt sem a tanulást. Muszáj mindig kitalálnom valamit, hogy kicsit feldobjuk a száraz tananyagot. Pl. a nyelvtannál bevetettem a kedvenc Star Wars legófiguráit. Yoda vagy Luke Skywalker, esetleg HAn SOlo vagy Boba Fat tudja kevesebb hibával eltalálni, hogy az egyes szavakat j vagy ly betűvel írják? Vagy Dénes diktál nekünk, és akkor máris izgalmasabb az egész. És ez még csak a nyelvtan.

Karácsony közeledtével most is sok mézes sütit sütöttünk, amiből hagytunk a karácsonyfára is.

És végre feldíszíthettük a fát, idén kisebbet, mert nekem kellett hazacipelnem.

Álmitól a János vitéz első fejezetét kértük ajándékba, amit aztán szórakoztatóan elő is adott. És még a Gumibär dalt is előadta befogott orral, németül.

A várva várt hó is el kezdett szakadni 25-én este Andiék érkezése előtt, aztán nem is hagyta abba, csak január elsején. Szánkóztunk, hóembert építettünk, hógolyóztunk, túráztunk, sütöttünk újabb mézeskalácsokat, jókat ettünk, Activity-ztünk minden nap. Jó volt nagyon, kár, hogy vége.

Andival:

Szilveszter estére vettünk gyerekeknek való tűzijátékokat, ezzel szórakoztattuk magunkat a sétányon. Pattogatott kukoricát készítettünk a Star Wars utolsó részéhez, ez volt Álmi kívánsága erre az estére. Már egy éve tart nála a legó Star Wars őrület, egy rövidke korszak a gyerekkorában, amit lehet, hogy következő Szilveszterre már kinő, vagy mégse.

A tűzijátékok már 11 előtt elkezdődtek, és még másnap reggel is volt aki fellőtt néhány nagyon szépet. (Itt reggel 8-kor lesz világos, addig jól látható.) Tökéletes kilátásunk volt rájuk. Újévi fogadalmainkat megtettük. Én az egyiket már másnap reggel megszegtem... Jó, hogy tettem még egyet, azzal talán megbirkózom.