Kezdôoldal│ Rólunk│ A hajóról│ Útvonal│ Rövid hírek│ Képes útibeszámoló│ Hasznos információk│

 

 

2015. január - február

Svájc

 

(A Nézet vagy View menüben kicsinyítsetek, ha túl nagy a betűméret és homályosak a fotók.)

Dénes vádlija január elejétől rohamos javulásnak indult. Végre újra normálisan jár, hétvégenként sífutunk (korcsolyzó stílusban) és hétköznap ebédszünetekben a konditeremben éli ki magát. A guggolással, térdhajlítással járó mozgások, mint a bicajozás is, egyelőre nem mennek.

Sokadik szülinapom is eljött, és minden, ami vele jár, először is tortaaaaaaaaaaaaa!!! Dénes megint segített, nagyon jól veri a habot :) Álmi is készített egy tortát gyurmából.

És rajzolt egy mormotát:

Dénestől kaptam hótappancsot. Hó van hozzá bőven. Ez a jó itt a télben, hogy igazán havas.

Álmi megkapta a félévi bizonyítványát, ami tűrhető, 4, 4.5, 5, 5.5 jegyei lettek. Itt 1-6-ig mennek a jegyek, de igazából 1-3-ig még 1-esnek számít...Álmi október végén csöppent az augusztus közepe óta tartó tanulásba, és az első dogáit semmiből se vette komolyan, ami alaposan lehúzta a jegyeit. Utána már észbekapott, vagy inkább pontosítok, mi szóltunk neki, hogy sajna vége a nyaralásnak, és ez itt már a kőkemény suli. De ő akkor is jobban szeretne pl. szobafocizni, mint tanulni:

A magyar sulira is tanulunk folyamatosan. Ez még kellemetlenebb ügy. Álmi próbál ellenállni, érvei, hogy nincs elég ideje játszani. Egyetértek. Délután 5-re ér haza a suliból, itt de. és du. is van tanítás, de. 4 tanóra, du. 3 tanóra. Szerda du. nincs tanítás, akkor szokott hokizni menni. A regények, képregények, filmek, zene, barátok, síelés, szánkózás, sífutás és hoki mellett tényleg nem jut idő legózni, autózni. Vigasztalom, hogy majd lesz rá idő a hajón. Hiába. A most a biztos, a jövőben meg bármit kitalálhatunk, és akkor mégse lesz legózás :( :(

Január végén ismét megtelt Davos. Most nem a síelés miatt, hanem a szokásos Világgazdasági Fórum miatt. Hóembertömeg:

Szusi ebédre. Mindannyiunk kedvence, nem úgy, mint a kelkáposzta főzelék:

Álmi névnapján újra torta, de ezt most nem én sütöttem:

Yoda mester naná, hogy somolyog! Benne rejtőzik az ajándék, egy USB stick.

Álmiéknak volt a suliban szánkó- és síversenyük, külön sínapok és február végén egy hét síszünet. Ezt a jó alkalmat, hogy együtt síeljenek, Dénes apukája idén se szalasztotta el. Idén sajnos elmaradt a gyönyörű napsütés, amit úgy szeret. Minden napra köd és hóesés jutott.

Az ablakunkból fotózva. Álmi síelni megy:

ALMI UGRAT - VIDEO(jobb egérgombbal rákattintotok az írásra, és a legördülő menüben kiválasztjátok a letöltést)