Kezdôoldal│ Rólunk│ A hajóról│ Útvonal│ Rövid hírek│ Képes útibeszámoló│ Hasznos információk│2009. október 01-13.

Marmaris Yacht MarinaEz a ket het hajos munkakkal telt. Az elso hetet a vizen toltottuk a jatszohazzal szemben, ekkor mostuk le edes vizzel az osszes kotelet es vitorlat, a kenut, az optimistet, a motort. A kokpitunk padlojat (teakfa) ket napon at olajoztuk (egy eve lett utoljara leolajozva, es epp ebben a kikotoben). Denes kozben a jatszohaz arnyekos teraszan dolgozott ujabb tudomanyos cikken.

Almival 10-12-ig az uszomedencenel pancsoltunk, napoztunk, ilyenkor nem volt senki, mienk volt az egesz medence. Ellenben delutan egy napozoagy se volt szabad, ilyenkor csak usztunk nehany hosszt, aztan setaltunk a hajok kozott. Estefele a konditeremben mozgattuk meg vitorlazastol elpetyhudt izmainkat. Alminak olyan volt ez a hely, mint egy jatszoter.

A jatszohazban is sok idot toltottunk, itt ismerkedett meg Almi egy kanadai testverparral (5 es 7 evesek), veluk rosszalkodott utana minden nap. Volt egy szokokut is, este valtozo szinu fenyekkel vilagitottak meg a vizet, a vizben szines, tengeri halak uszkaltak, ide jart Almi pecazni.

A masodik heten sorra kerultunk, kiemeltek a hajonkat. 14.30-kor at kellett motoroznunk a daruhoz, ahol mar harom hajo vart elottunk a kiemelesre. 19-re kerultunk szarazfoldi helyunkre.

Itt latjuk Melamphyrumot utoljara a vizben :(.

Egy buvar ugrott minden hajonal a vizbe, o rendezte el a hajo aljan a pantokat.

Reszlet a kikotobol.

Csikos polokban a ket kanadai kisfiu. A hajonk mellett dolgoztak a szuleik a hajojukrol leszedett arbocon. Maradnak telre, sajnaltak, hogy mi nem.

Forgalmas helyre allitottak a hajonkat, mindenki lathatja, hogy elado. De az itt toltott egy hetet igy kevesbe elveztuk, mert peldaul mellettunk kozlekedett a daru a kiemelt hajokkal, meghozza igy kicentizve fert csak el, este 10-ig dolgozott, de voltak napok, amikor meg ejfelkor is. Az orrkabinban nem lehetett tole filmezni, mert max. hangeron se hallottunk a filmbol semmit. Almit persze nem zavarta, jo alvo.

A szemetes auto hajnali 5-kor jott minden reggel, es piszok hangosan uritette a ket oldalunkra kihelyezett hatalmas kukakat. Estenkent igyekeztem jo tavol huzni a hajonktol, de nem sokat segitett.

Reggelente mintha osszebeszeltek volna a hajosok, egyszerre vittek kiuriteni a pisis vodroket a mosdoba.

Ebben az egy hetben ki kellett takaritanunk, uritenunk a hajot, hogy lefotozhassuk es kitehessuk az 'elado'-tablat. Egy napra porszivot is bereltunk (1500 ft-ert). Denesnek nem maradt ideje a cikkirasra, de az uszomedencet egy nap se hagytuk ki. Indulasunk elott ket nappal raktuk ki az elado tablat, es azonnal jottek is tobben erdeklodni. Utolso fotoink a hajonkrol:

Es itt van horgonyon:

Busz hianyaban taxival mentunk a dalamani repterre, masfel ora 55 euro. Isztambulban volt egy atszallasunk, este 8-ra erkeztunk meg a hideg, oszi Budapestre.