Kezdôoldal│ Rólunk│ A hajóról│ Útvonal│ Rövid hírek│ Képes útibeszámoló│ Vitorlázz velünk!│ Hasznos információk│

 

 

2011. ápr. 26. - máj. 1.

Martinique (Fr.), Fort de France, második hét

 

 

ápr. 26. Fort de France

A Bénodit - Martinique Transat Atlanti-óceánt átkelő szólóvitorlás verseny első hat befutója délután egytől egymás után vitorlázik be az öblünkbe, és amíg kiköthetnek, leírnak néhány kört a horgonyon álló hajók között. A hajónkról nézzük végig a befutót, hangosan fújjuk a ködkürtöt, éljenzünk, tapsolunk, fantasztikus a hangulat. Az első helyezett Nicolas Lunven, aki az elméleti 3 474 tmf-et kicsit több, mint 16 nap alatt tette meg. Az esemény honlapja: http://www.transat-benodetmartinique.com/fr/s03_news/s03p02_detail_actu.php?news=1565&categorie=41 . "...ce Mardi 26 avril, Nicolas Lunven s'est adjugé la 1čre place de la Transat Bénodet-Martinique. Le temps de Nicolas Lunven est de 16 jours 5h 13mn 5sec. Sur le parcours théorique de 3 474 milles, Nicolas Lunven affiche une vitesse moyenne de 8,93 nœuds."

Utána percekkel érkezik a második:

A harmadik:

A negyedik:

Éjjel a 7-10 helyezettek is befutottak. Őket sajnos nem tudtuk megtapsolni.

 

ápr. 27. Fort de France

Reggel 6.30 körül a vízben úsztam, ahogy a helyiek teszik, ők ébresztenek egyébként, ahogy hangosan beszélgetve elúsznak a hajó mellett, amikor beérkezett a 11. helyezett:

Utána nem sokkal befutottak a 12.-14. helyezettek is. Idő változatlan, a nap legnagyobb részében esik, zéró napsütés, ami jó, mert nincs olyan meleg, elkeserítő, mert nincs miatta áram, és már laptophiányom van.

 

ápr. 28. Fort de France

Ma megállás nélkül esik. Áramunk nincs (no sunshine, not enough wind). Rémes, zuglaptopozó lettem. Amikor Dénes alszik, bekapcsolom a gépet kis időre. Álmi nem hagyja ki az alkalmat, beárul. Büntetésből Quinoa-t főztem nekik ebédre, még Csoki-öbölben kaptam Charlie-tól. Én szeretem, az elmondások és a csomagoláson a leírás alapján még egészségesnek is tűnik, de a fiúk már Charlie-éknál se voltak érte oda. Nincs több belőle, és láttam az egyik szupermarketben, de olyan áron, hogy nem is lesz belőle több a hajón. Egyébként mák íze van.

 

ápr. 29. Fort de France

Esik eső, szakad, szakad...Dénes még mindig beteg (légkondis Mc'Donalds). A bezártság teszi, valamit muszáj alkotnom. Álmi tízóraija:

A csónakot is muszáj folyamatosan kimernünk:

Álminak is muszáj tanulni, rajzóra, matek, olvasás, írás, környezetismeret, éneket kihagyjuk, mert Dénes nem engedélyezi:

 

ápr. 30. Fort de France

Kisütött a nap!!!!!!!!!!!!!!!!! Kint töltjük a délelőttöt, megnézzük a versenyhajókat, a helyi piacot, élelmiszerboltot, könyvesboltot. Mennyei kint...A tradicionális yole ronde is vízre száll az öblünkben oktatókkal, tanulókkal:

A TRANSAT befutói érkezési sorrendben:

Lista a résztvevőkről, de nem ez a befutási sorrend. Első lett Mona Lisa mosolyával Nicolas Lunven, alsó sor, balról az első fotó. Ketten nem értek célba.

A helyi piac:

Chayote (zöldség):

Sapodilla (gyümölcs) és fahéj:

Újrahasznosított pillepalack:

A játszótér:

 

máj. 01. Fort de France

Esőben is megrendezték a yole ronde kupát, a tradicionális vitorlások versenyét. A hajóról néztük végig, esernyő alatt és a kabin ablakaiból, mert sokszor szakadt az eső. Elsőször két fotó a hajó szerkezetéről:

Miután borulnak, nem tudnak már visszaállni. Augusztusban van egy hetes kupa, az az igazi éves nagy verseny. Kár hogy akkor már nem leszünk itt.

Holnap indulunk tovább.

 

 

Kezdôoldal│ Rólunk│ A hajóról│ Útvonal│ Rövid hírek│ Képes útibeszámoló│ Vitorlázz velünk!│ Hasznos információk│