Kezdőoldal│ Rólunk│ A hajóról│ Útvonal│ Rövid hírek│ Képes útibeszámoló│ Vitorlázz velünk!│ Hasznos infók│
Martinique szigetén (St. Anne), 2011. máj. 02-03.(Minden oldalunkon, ha homályos a fotó, az a böngészőtök beállítása miatt van. Zoomoljatok ki kicsit, mert úgy adja az általam tervezett valódi nézetet. Nálunk pl. a Firefoxban 80%-ra van kicsinyítve.)Fort de France - St. Anne (24 tmf), máj. 02.


A két esős hét után az akksik csaknem a veszélyes szintig merültek, pedig már a zuglaptopozást is abbahagytam, helyette kiolvastam három könyvet, amik mind nagyon eltérnek egymástól történetben, stílusban egyaránt. A svéd Stieg Larssonról és három regényéről a The New Yorker januári számában olvastam egy több oldalas cikket. Aztán két nap múlva megláttam az első könyvét (The Girl with the Dragon Tattoo) St. John szigetén az antikváriumban. Thrillerek, és egymás folytatásai. Maga az író népszerű újságíró volt, aki miután élete első három regényének kéziratát leadta, 51 évesen szívinfarktusban halt meg a munkahelyén, amikor a lift helyett a lépcsőt választotta :-(

A vitorlás könyv (My Old Man and the Sea) apa és fia Horn-fok kerüléséről szól, Dénest nagyon megihleti, csak később derül ki mennyire :-)

Der Teufel trägt Prada, azaz Az ördög Pradát visel, egy fiatal lány regénye, aki egy évet dolgozott az amerikai Vogue magazin főszerkesztőjének asszisztenseként. A regényből ugyanezzel a címmel egy hollywoodi film is készült, Meryl Streep az egyik főszereplő. A nevisi múzeumban találtam 1 karibi dollárért, és igazából azért vettem meg, mert ez a német nyelvű kiadása, és kicsit fel akartam frissíteni a nyelvtudásom. Jó, hogy megvettem, mert nagyon viccesen lett megírva a történet, jókat kacagtam az olvasása közben.

Ma is esik, de indulunk tovább, mert nincs több esemény, ami miatt maradnunk kéne. Reggel 8-kor búcsút intünk Fort de France-nak, és megcélozzuk St. Anne-t, ahová a pilot könyv Martinique legszebb homokos, pálmafás strandját ígéri.

Dénes küzd az esővel:

Panaszkodik, hogy elázva fázik a szélben, de az esőkabátjában meg túl melege van. Szívesen lejönne hozzánk a kabinba, de nem teheti. A sorozatos squallok miatt hol leszedi, hol visszahúzza az orrvitorlát. Ráadásul van egy kiugró sziklatömb a semmi közepén, aminek nem lenne jó nekimenni. Valahogy eszembe jut a szemeteszsák, és kapunk egy Batmant a hajóra. Ezen aztán nevetünk egy fél órát:

Látunk menet közben rengeteg delfint, de nem jönnek oda hozzánk. 17.30-ra lehorgonyozva a hajó. Csak 15 láb (4.5 m) a mélység, mégis 3-szor egyenlít Dénes, míg a horgonyt ellenőrzi. Még nem gyógyult meg teljesen. Vacsoránk tükörtojás kétszersülttel:

Este 8-kor mind alszunk.St. Anne, máj. 03.Mr. Frumble horgonyon:

A nagy strandhoz, a legszebbhez, egy öt km hosszú ösvény vezet. Az elmúlt esős hetek miatt most baromira sáros, csúszós. Dagonyázunk, végül feladjuk. Van St. Anne-nak is egy homokos strandja, itt fürdőzünk.

Találunk víz fölé hajló pálmafákat, de csak Dénes jut fel az egyik tetejére:

Kókuszlét iszunk:

Délután megint kievezünk és sötétedésig sétálunk a kis üdülőtelepülésen.

Lefekvés előtt még Álmi olvas nekünk Berg Judit Rumini és a négy jogar c. regényéből.

Holnap indulunk tovább St. Lucia szigetére. Ez a szigetország egy újabb független ország a karibi szigetek láncolatában.