Kezdôoldal│ Rólunk│ A hajóról│ Útvonal│ Rövid hírek│ Képes útibeszámoló│ Vitorlázz velünk!│ Hasznos információk│

 

 

2010. február 13. - 28.

USA Florida, Marathon a Keys-eken

 

 

 

Vegul ekkora lett a lyuk. A kikoto kozeleben van egy fatelep, onnan szerezzuk be a mahagoni faanyagot. Ebbol epult 40 eve a hajonk.

Bemelegitesnek ezzel a kevesbe komoly munkaval inditott Denes. A kisse elszabott fakat epoxy-val ragasztotta be, es ezzel tomte ki a reseket is, amik igy olyanok lettek, mint egy-egy kokuszdarab. Minden kezdet nehez. Rengeteg szognek kellene egyszerre stimmelnie, de majd belejon mire a szazadik fat vagja meretre.

Ennel az agynal meg egy helyen elrohadt a fa. A hajo aljarol leszedte Denes mindket oldalrol a "labakat", mert alattuk serult volt az uvegszal, a viz folyamatosan beszivargott, es elkorhasztotta a fat. Ki kellett bontani, ez folytatodik a konyha alatt is. Itt a masik oldali lyuk, ami egyebkent folytatodik a navigacios asztal alatt:

Emlekeztek meg erre a kepre, ami most jon?

Most szellosebb, ami jol esik a nagy melegben. Mellesleg rajtunk szorakozik az egesz kikoto, amiert ennyi "ablakot" vagunk a hajora.

A hajo jobb oldala valoszinuleg stegnek verodhetett valamikor, futolag megjavitottak, totalisan elkohadt mogotte a fa. Ujabb ablakok:

Nezzuk, hol szab a Szabo:

Eredeti CQR horgony, amit 100$-ert vettunk egy olyan hajostol, akinek 20 evig epp ilyen Golden Hind 31 hajoja volt. Meselte, hogy egy termesz csalad bekoltozott a hajoba, es elkezdtek enni a fat. Mindennel probalkozott, hogy megtalalja, kiirtsa oket, de nem sikerult. Allandoan javitgatta a felzabalt reszeket, vegul elsullyedt a hajoja, na nem a termeszek miatt, hanem az egyik seacock (ahol a motor hutovize jott be) eltorott, epp amikor nem volt a hajon. Walker bay vitorlas dinghy, itt vettuk az egyik hajostol 550$-ert:

Almival minden nap jovunk a hajora, ebedet hozunk Denesnek. A hajo belsejenek a penesztelenitese az en feladatom, amit nagyon utalok, sok hypo elmegy ra. A furdoszoba kesz, a vele szemkozti ruhas rekesz is, most az orrkabinnal szenvedek. Vastagon fekete penesz kulseju penesz borit minden negyzetcentimetert.

Utkozben megallunk Almi kedvenceinel. A fekete gorilla mozog, de Almi mar nem fel tole.

A zold leguanok mindenutt ott vannak, ez itt epp Coconut (a feher kutya) jatekmajman napozik. Pat azt mondta, a mexikoiak megeszik a farkat. A kicsiket a macskak is elkapjak, a sasok se kimelik oket, de a mosomacik a nagy fogyasztoik.

Amikor Pat es Stacy (a kikoto tulajdonosai) nem er ra, akkor Almi egyedul kenytelen jatszani, amig mi dolgozunk a hajon. Meglepetesunkre egyik delutan ezt a dinghy-t epitette. Meg motorja is van:

Keszul a bal oldali kokpittarolo:

Almi megijesztette a gekkot:

Az elmult ket het hideg volt, sok eso es eros szel nehezitette a munkat. Holnap koltozunk, sajnos kisebb es dragabb helyet talaltunk a kovetkezo egy honapra. Bonefish motel, szep helyen van, kikotoje is van, es a hajohoz nagyon kozel fekszik (igy a szupermarkettol kerultunk messzebb :()