Kezdôoldal│ Rólunk│ A hajóról│ Útvonal│ Rövid hírek│ Képes útibeszámoló│ Vitorlázz velünk!│ Hasznos infók│2014. júl.23. NEW YORK és Jersey City 3.(Minden oldalunkon, ha túl nagy a betűméret és homályos a fotó, akkor zoomoljatok ki kicsit, mert úgy adja az általam tervezett valódi nézetet.)

júl.23.szerda Az Intrepid kiállítás Manhattanben

Álmi válogatta ki a képeket az Intrepid repülőgép-anyahajón rendezett kiállításról, aminek része volt egy tengeralattjáróban bolyongás és egy űrkiállítás is. Az egész napot itt töltöttük, de így se bírtunk végignézni, elolvasni mindent. Voltak ingyenes vetítések az Intrepid történetéről, volt egy füsttel, hangokkal kísért diavetítés a két kamikaze japán gépről, amik a II. vh. alatt az egyik csendes-óceáni ütközetben direkt az Intrepidbe repültek. Egy japán kislány annyira megijedt a padlóból élethűen ömlő füsttől, hogy ott kellett hagyják a vetítést. Számos rövid videó ment pl. a repülők felszállásáról és landolásáról az anyahajó fedélzetén, vagy arról amikor 1962-ben és 1965-ben az Intrepid helikopterei a Mercury 7 és a Gemini 3 űrhajósait felszedik az óceánból, és az Interpidre kerülnek az űrkapszulák is.

Lunch time egy kisebb fajta Concorde utasszállító alatt. Dénes a Hudsonon motorozó hajókat nézi. Már izgul a holnapi nap miatt, amikor majd mi motorozunk a rettegett East Riveren, ahol a Pokol Kapuja vár minden arra járót.

Az űrkiállításon alaposan végignéztük az amerikaiak összes felküldött űrhajójának a poszterét, mert Álmit nagyon érdekelte, hogy melyiknek mi lett a sorsa. A nagy látványosság a legelső űrsikló volt, amit a Star Trek rajongók miatt át kellett nevezni Enterprise-ra. Ez az űrsikló az űrben ugyan nem járt soha, de rajta végezték a teszteket.

A Growler tengeralattjáró 1958-ban épült, és csak 6 évet szolgált a hidegháború alatt.

A múzeum után hazametróztunk Jersey City-be, vásároltunk még egy utolsót a Targetben, mert holnap indulunk tovább. Manhattan és a Long Island közötti tengerszoroson (ez az East River) felmotorozunk északra, a Long Island északi oldalára, a cél Port Washington öble.

Álmi a Targetben vett egy kiszakadt csomagolású és ezért leárazott távirányítós jet skist a zsebpénzéből, és másnap míg mi összepakoltuk a hajót indulásra, kipróbálta.