Kezdőoldal│ Rólunk│ A hajóról│ Útvonal│ Rövid hírek│ Képes útibeszámoló│ Vitorlázz velünk!│ Hasznos infók│
Hajóvásárlás a Karib-tengeren, új hajónk Dragonwing, St. Martin, 2011. máj.22.-júl.05.(Minden oldalunkon, ha homályos a fotó, az a böngészőtök beállítása miatt van. Zoomoljatok ki kicsit, mert úgy adja az általam tervezett valódi nézetet. Nálunk pl. a Firefoxban 80%-ra van kicsinyítve.)


Új hajónk egy 1994-es építésű Miura 30'-as, Dél-Afrikai Köztársaságban gyártott hajó, Oswald Berckemeyer a tervező. Dénes St. Martin holland részén bukkant rá. Egy dél-afrikai család vitorlázott ide vele 8 éve Cape Town-ból, 4 éves volt akkor a kislányuk. Azóta elvált a házaspár, azt mondták, már otthon se értették meg egymást. Vitorláztak már otthon is, és igazából ez az átkelés egy menekülés volt a kellemetlen politikájú országból. Itt aztán elváltak. Kerry nevén volt a hajó, rajta élt még sokáig a kislányukkal, Mason pedig egy új hajót vett, most is azon él a lagúnában a holland oldalon.

A hajó nagyon erős építésű, nyílt óceánra lett tervezve, méghozzá nyílt óceáni versenyzésre. Legelső tulajdonosa igazi különc volt, ő építette be a hajóbelsőt, átalakíttatta a vitorlázatot, aminek eredménye, és egyben a hajó különlegessége, hogy egy pózna az árboc, nincsenek merevítőkötelek és egyetlen vitorla van rá fölhúzva, olyan, mint a "Chinese junk rig" vitorlázat. Továbbá a tőkesúlyát is átalakíttatta, aminek a fotókon láthatjátok az eredményét. Ezzel kis merülésű hajóvá vált, ami a Bahamákon nagyon kedvező, viszont veszített stabilitásából. A hajó hossza 9.35 m, vízvonal hossza 8.5 m, szélessége 3.14 m, merülése 1 m (eredeti tőkesúlyával 1.65 m volt), tőkesúly tömege 1850 kg (erdetinek és az átalakítottnak is).

Az orrkabin nagyon rövid, még Álmi se férne el az ágyon se keresztben, se hosszában. Ezért ezt a részt tárolónak használjuk majd.

St. Martinon minden kikötőben kiemelik az árbócot, ha a hajó marad hurrikánszezonra. Ha a vízen tölti ezt az időt, ott is kivetetik a tulajdonosok, mert így biztonságos. Az előző tulaj is a hurrikánok miatt vetette ki. Amint vízre kerül a hajó, visszarakatjuk a helyére. Dénes az árbóc helyén takarítja a lyukat.

Dénes telerakta a fürdőszoba minden polcát Dragonwing kozmetikumaival. És hol jut nekem hely??? Komolyan, kezdek féltékeny lenni, de normális ez, egy hajóra???

Dragonwingben sütős főző van, első remekem egy mexikói chilis babos, virslis, sajtos egytálétel. Yummy, yummy.

Új hajó, új dingi. A fotó óta vettünk hozzá kajaklapátot.