Kezdôoldal│ Rólunk│ A hajóról│ Útvonal│ Rövid hírek│ Képes útibeszámoló│ Vitorlázz velünk!│ Hasznos információk│

 

 

2012. november

Davos

 

 

Az utóbbi időben meglepő dolgok történtek a házban, amik szokatlanok annak, aki jó pár évet élt nyitott bejárati- és kocsiajtó mellett Svájcban. A pincében egy közös helyiségben tárolja a ház minden lakója a bicaját, síléceit, szánkókat, rollereket, sícipőket stb. Egyik délután használni akartam a bicajom, amikor észrevettem, hogy le van csontig eresztve a hátsó kerék. Dénes rögtön észrevette, hogy a többi bicajé is kivétel nélkül. Később az is kiderült, hogy mindet kivágták valami éles szerszámmal. Rá pár hétre a nyergemet lopta el valaki ugyaninnen...

Történt jó dolog is. Álmi a davos-i úszóversenyen 15 vele egykorú fiú közül a 2. lett.

Újra szülinapi tortát kellett sütnöm az ördögfiókának (vagy inkább csillagvirágnak???). Jó ég milyen nagy már!!!

Ajándékba kapott egy rollert jó előre, mert a csütörtöki első úszás órájukra mindenkinek rollerrel kellett menni az uszodába, hogy aztán gyorsan visszaérjenek a suliba a következő órára.

De kapott még egy játékot is. Károlyék Puerto Rico-ban a Jáva3 építőjátékkal lepték meg, most ehhez kapott folytatást (Jáva7).

Sokat túráztunk, pl. Seehorn újra. Hétvégéken mindig mentünk mókusokat, madarakat etetni a tó köré:

Vagy helikoptert reptetni:

Adventre készülődve gyertyakészítésre mentünk. Sose csináltunk még gyertyát, mindkettőnknek nagy élmény volt. Jövőre is megyünk, ha itt talál bennünket az ünnepek előtti időszak.

A mi alkotásaink:

Jövőre majd ilyesmikkel is megpróbálkozunk:

November végéig sikerült meghosszabbítani a lakás bérleti szerződését, így ez volt az utolsó hónapunk bérelt otthonunkban. Szerettem itt lakni, mert mindhárom szobánk előtt végighúzódott az erkély, a szobáknak ez a fala csupa üveg volt, így olyan volt, mintha mindig kint lettünk volna a szabadban, akárcsak a hajóinkon. Kiköltözésünk előtti nap csináltam néhány emlékfotót a lakásról: