Kezdôoldal│ Rólunk│ A hajóról│ Útvonal│ Rövid hírek│ Képes útibeszámoló│ Hasznos információk│2015. december

Svájc(A Nézet vagy View menüben kicsinyítsetek, ha túl nagyok és homályosak a fotók, és nagyok a betűk.)Szinte semmi hó nem esett nálunk ezen a decemberen. A sípályák közül is csak néhányat nyitottak meg, azokra is kedvezményt adtak a síelőknek. A szokásos iskolai szánkó- és síversenyek elmaradtak a hó hiányában. Hó nélkül az adventi időszak, a Mikulás, a karácsony sem volt az igazi. Kint újra zöldellni kezdtek a hegyoldalak, találtunk virágba borult bokrot az egyik kertben, és a sífutás helyett a futóösvényünkre jártunk futni.

Ennek ellenére mindannyian vártuk már a fát, a díszítést, az ajándékozást. Na jó, csak Álmi és én. Dénesnek kell a hó is a karácsonyhoz. Anélkül felőle akár ki is hagyhatjuk az egészet. Ő tehát a havat várta leginkább, mert az meghozza a többi dologhoz a kedvét.

Egyébként ebben a lakásban az idei volt az utolsó karácsonyunk, június végén kiköltözünk, és megyünk a hajóra. Vajon pálmalevelet vagy karácsonyfát díszítünk majd egy év múlva?

dec.24.

Ünnepi desszertnek a kedvenc meggyes-tejszínes-csokis tortánkat sütöttük meg Dénessel, és idén kivételesen magyar szaloncukrokat akaszthattunk a fára a svájci aranytallérok helyett. Dénes vásárolta őket, amikor egy hétre hazalátogatott Budapestre.

Kiskarácsony, nagykarácsony, kisült-e már a kalácsom... Beiglit is hozott, igaz a mákosat összetévesztette a dióssal, így két diósat kaptunk.

És végre eljött a várva várt este :)

Ahogy szoktuk, énekeltünk, verseket mondtunk minden egyes ajándékért, így órákig eltartott, mire mindent kibontottunk.

dec.25-26.

Futottunk, túráztunk, valahogy le kellett mozognunk azt a rengeteg finomságot, amit ilyenkor "összezabálunk". A túrára Álmi hozta az ajándékba kapott "action cam"-jét, ezzel készült ez a fotó:

A Novai Alpos völgy szinte egész nap árnyékban van, itt meg is maradt a hó.

A túra után Álmi felpattant a BMX-ére, vitte a kameráját is, és az ugratásait levideózta. Itthon kivágta nekem a videóból ezt a pillanatot:

dec.27.

Álmi ma síelni ment egyik barátjával (már harmadjára decemberben). Az új kamerájával fotózott, videózott:

Itt lerakta a hóba, levideózta, ahogy ugrik, aztán itthon kivágta nekem a videóból ezt a pillanatot:

Itt pedig Silvant:

Dénes pedig ezalatt elbicajozott a Sulzfluchhoz, St. Antonien fölé, ahol a csónakázó tó és a via ferrata is van. Júni végén együtt is eltekertünk ide. 5.5 óra alatt megjárta. Az ő fotói:

És a befagyott tó:

dec.29.

Megjöttek Andiék, de most nem hozták meg a havat, mint tavaly.

dec.30.

Dénes elvitte a fiúkat a csónakázó tóhoz. Kemény 7.5 órára :)

dec.31.

Utolsó nap az évben beburkolt minket a köd, és szitált belőle az eső. Épp akkor, amikor összepakoltunk mindent egy erdei sütögetéshez. Ha már összepakoltunk, akkor fel is túráztunk a tűzrakóhoz, és nem bántuk meg :)

Marshmallow (pillecukor) a desszert:

Közeledik az utolsó óra:

2016. január 01.

Másnaposan. Újévi túra Novai Alphoz:

2016. január 02.

Este 7 körül havazni kezdett. Egy óra múlva már épült a hóember, Álmi előszedte a szánkót és a snowboardját, és este 10-ig szórakoztunk kint a hóesésben.