Kezdőoldal│ Rólunk│ A hajóról│ Útvonal│ Rövid hírek│ Képes útibeszámoló│ Vitorlázz velünk!│ Hasznos infók│
Folytatjuk a hajókeresést Floridában (Miami, Fort Lauderdale, Indiantown), 2010. jan. 8-12.
jan. 08. Miami


Ma megnéztünk egy vashajót, egy kedves idős házaspár árulta, de voltak vele gondok, elvetettük.

vashajo

vashajo Miami

Az otthoni, még inkább a svájci télhez szokott tudatunk még nem bírja befogadni azt a buja zöld látomást, ami itt januárban körbevesz minket, és aminek rettentően örülünk. Egyelőre idegenül hat az amerikai filmekből ismert karácsonyi díszítés a kókusz- és banánpálmák között. Kicsit sajnáljuk őket, hogy nincs havas karácsonyuk :-) Mókusok szaladgálnak mindenhol, mintha az egész város egy hatalmas park lenne.

Versenyfutás:


jan. 09. St. Lucie és Indiantown


Kora reggel először St. Lucie-ba autóztunk hajónézőbe. Még szinte üres az 5 sávos, ingyenes 95-ös út, amin így élvezetes a száguldás, bár az eső esik. A belső sávot 7-9 és 16-18 óra között csak azok az autók használhatják, amikben min. 2 ember ül.

A lepukkantként megvásárolt, majd kitakarított, kifestett Pearson 31 típusú hajó, amihez semmilyen felszerelés nem járt, egy csatornában állt az Indian River-ön, ahol a tulaj elmondása szerint aligátorokkal és manatee-kkel is lehet találkozni.

Indiantown

Mc'Donalds-ban ebédelünk, amerikai Mc'Donalds-ban :-)

forro csoki Mc'Donalds USA

St. Lucie után Indiantownban több hajót is megnéztünk ugyanabban a kikötőben, pl. egy 37 lábas centrálkokpitos hajót, ami a sok feledésre ítélt hajó között állt a parton:

Hajótemetőben éreztük magunkat.

Az USA-ban olyan divatos lakókocsilakások sem hiányoztak a hajók mellől. A bennük lakóknak a vitorlása is itt áll, egy ilyet is megnéztünk. Az is lepukkantként került új tulajdonosához, aki most újítja fel, és közben árulja is. Az extrák miatt, amiket beépített (légkondi, mikro, tv, hűtő), szóba se jöhetett. Persze mind szuper lenne a Bahamákon vagy a Karibon, de ennek a luxusnak az áramigénye egy kikötőt kíván.


jan. 10. Miami


Délelőtt felkeressük azt a 35 lábas hajót, amit én néztem ki otthon, és amire teljesen véletlenül bukkantunk rá pár napja, amikor egy Hunter 33-at látogattunk meg Miamiban. Írtam róla az első beszámolóban. Szóba se jöhetett, a hajó belül katasztrófa. Rengeteg munka lenne, ami egyenlő rengeteg idő, és a végeredmény is kérdéses.

A hajónézés után irány a Miami beach a Velencei-szigeteken keresztül. Fizetős a híd, oda-vissza 1.50-1.50 $. Ez az első találkozásunk az Atlanti-óceánnal. Élvezzük minden pillanatát :-)

Telement homokkal a cipő:


jan. 11. Miami


Mára nincs megbeszélve találka, így a mai nap is Miamié és az óceáné :-)


jan. 12. St. Lucie újra


Reggel újra St. Lucie a cél, ahol a velünk egykorú Jim, egyébként középiskolai matektanár, árulta a lepukkantként megvásárolt, majd kitakarított Pearson 31 hajót. Eddig ez tűnt a legelfogadhatóbbnak. Azt javasolta, hogy lakjunk náluk, amíg Dénes felkészíti a hajót a nagy utazásra a Bahamákra, a Karib-tengerre.

Otthagyott minket, hogy kedvünkre nézzük át a hajót, tervezgessünk, a kulcsot pedig majd egy nénihez adjuk be.

A nap hátralévő részét Fort Lauderdale-ben töltöttük a 4 csillagos hotelünk környékén a játszótéren, és az utcákon rollerezve. Utolsó napunk ez a hotelben, a hotwire.com-on már lefogaltunk holnaptól egy újabb szállást. Íbiszek: